flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

До уваги присяжних Біловодського районного суду Луганської області!

11 лютого 2022, 10:55

Нагадування щодо виконання вимог фінансового контролю присяжними та подання ними Е-декларацій до 01 квітня 2022 року

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства (https://nazk.gov.ua/) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту « ґ » пункту 1 статті 3 Закону до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

У зв'язку з наведеним, Біловодський  районний  суд  Луганської  області нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2022 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.

Для підпису Е-декларації  присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий ключ.

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) в Україні можна отримати в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (далі– АЦСК), перелік яких зазначений на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо заповнення форми е-декларації за посиланнями: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

 Персслужба суду