flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ ПРОЦЕСУ!

26 січня 2022, 10:33

Впродовж останнього часу почастішали випадки звернень громадян – учасників процесу на предмет прискорення розгляду тієї чи іншої справи, хочемо довести до відома громадськості таке.

Згідно із статистичними звітними даними у 2021 році в  провадженні суду перебувало 3889 справ та матеріалів, у тому числі надійшло у звітному році - 2178 справ. Суддями Біловодського районного суду Луганської області розглянуто - 2573 справ і матеріалів.

Середня кількість розглянутих справ на одного суддю складає – 858, а середня кількість справ та матеріалів, що перебувала на розгляді у звітний період в розрахунку на одного суддю - 1296.

 Це означає, що один суддя Біловодського районного суду Луганської області щодня розглядає і вирішує приблизно 7 справ і матеріалів! При цьому, окрім вирішення спорів по суті з проведенням судового засідання чи без, суддя ще повинен перевірити на відповідність чинного законодавства  ті справи і матеріали, які надійшли, і вирішити питання стосовно  їх прийняття до провадження.

Очевидно, що таке навантаження на одного суддю є вкрай непомірним і усі судді працюють на межі своїх можливостей та в позаробочий час.

Згідно зі штатним розписом  кількість суддів Біловодського районного суду Луганської області  становить – 9 суддів, але фактично здійснюють правосуддя – 2 судді (це судді, які працюють та мають відповідні повноваження).

 Згідно з тими ж статистичними звітними даними на кінець 2021 року залишок нерозглянутих справі і матеріалів склав 1316.

Щоб уникнути звинувачень в упередженості або нерівному ставленні до учасників процесу, вирішено вказані справи розглядати в порядку  календарної черговості їх надходження.

Просимо учасників процесу поставитись із розумінням до такої ситуації та проявити толерантність.

 

Пресслужба